Terapi Oksigén Hyperbaric - HBOT Therapy- Hyperbaric Terapi

/Terapi Oksigén Hyperbaric - HBOT Therapy- Hyperbaric Terapi
Terapi Oksigén Hyperbaric - HBOT Therapy- Hyperbaric Terapi2018-01-21T06:10:26+00:00
Terapi Oksigén Hyperbaric

Terapi Oksigén Hyperbaric (HBOT)

The Élmu Tukangeun Hyperbaric Kedokteran

Terapi Oksigén Hyperbaric, Ogé katelah HBOT, Nyaeta perlakuan médis nu delivers 100% oksigén mun sistem pulmonal a sabar urang bari aranjeunna dina hiji rohang pressurized. sabar ieu engapan oksigén dina tingkat tebih leuwih gede dibandingkeun% 21 nu geus kapanggih di atmosfir tingkat laut normal.

Hyperbaric Terapi ieu dumasar kana dua hukum dasar fisika.

"Hukum Henry urang"Nyebutkeun yen jumlah gas leyur dina cairan aya dina proporsi kana tekanan gas luhur cairanana, disadiakeun yén euweuh aksi kimiawi lumangsung.

"Hukum Boyle urang"Nyebutkeun yen dina suhu tetep, volume sarta tekanan gas anu aya tibalik sabanding.

Ieu ngandung harti gas bakal niiskeun proportionately kana jumlah tekanan exerted di dinya. Ngagunakeun ieu Terapi hukum Oksigén ngamungkinkeun leuwih oksigén bisa dikirimkeun ka jaringan jeung organ.

kanaékan ieu tekanan parsial oksigén di tingkat sélulér bisa ngagancangkeun prosés penyembuhan na assists di recovery ti sababaraha indikasi.

efek samping nu minim sarta jarang lepas pisan panjang. Hyperbaric Kedokteran teu cageur keur paling indikasi tapi geus nunjukkeun nambahan kamampuhan imun, anu ngabantu penderita masalah mimitian ti tatu kronis mun disabilities rumit sarta impairment neurological.

Hyperbaric Terapi
Hyperbaric Kamar

Hyperbaric Oksigén Terapi Sajarah

perlakuan médis Ieu nu bisa disusud deui ka 1600 urang.

Dina 1662, kahiji Hyperbaric Kamar ieu diwangun jeung dioperasikeun ku clergyman Britania ngaranna Henshaw. Anjeunna erected struktur judulna, anu Domicilium, éta ieu dipaké pikeun ngubaran rupa-rupa kaayaan.

Dina 1878, Paul Bert, a physiologist Perancis, manggihan tumbu antara decompression panyakit sarta nitrogen gelembung di awak. Bert engké dicirikeun nu nyeri teh bisa ameliorated kalawan recompression.

Konsep nyampurkeun penderita dina kaayaan pressurized ieu dituluykeun ku bedah Perancis Fontaine, saha engké diwangun kamar operasi mobile pressurized di 1879. Fontaine kapanggih yén kaseuseup nitrous oksida kungsi potency gede dina tekenan, sajaba penderita na ngabogaan ningkat oxygenation.

Dina awal 1900 urang Dr. Orville Cunningham, saurang profésor anesthesia, observasi nu urang ku kasakit haté tinangtu ningkat hadé lamun maranéhna cicing ngadeukeutan ka tingkat laut ti maranéhanana aya kénéh nalika anjeunna altitudes luhur.

Anjeunna diperlakukeun a batur sapagawean anu nalangsara ti influenza sarta éta deukeut maot alatan pangwatesan lung. kasuksésan resounding na ngarah anjeunna ngamekarkeun naon ieu dipikawanoh salaku "Rumah Sakit Ball Steel" lokasina sapanjang basisir Danau Erie. Struktur genep carita ieu erected di 1928 sarta éta 64 kaki diaméterna. rumah sakit bisa ngahontal 3 atmospheres mutlak (44.1 PSI). Hanjakal, alatan status finansial depresi ekonomi, eta ieu deconstructed salila di 1942 pikeun besi tua.

Hyperbaric Chambers anu engké dikembangkeun ku militér dina 1940 urang pikeun ngubaran divers jero-laut anu ngalaman ti decompression panyakit.

Dina 1950 urang, médis munggaran padamelan Hyperbaric Kedokteran salila bedah jantung sarta paru, nu ngarah ka pamakéan na keur karacunan karbon monoksida dina 1960 urang. Saprak harita, leuwih 10,000 percobaan klinis na studi kasus geus réngsé pikeun sababaraha aplikasi nu patali jeung kaséhatan séjénna jeung Lolobana hasil ngalaporkeun kasuksésan resounding.

The UHMS ngahartikeun Terapi Oksigén Hyperbaric (HBOT) Salaku hiji campur nu hiji individu breathes deukeut 100% oksigén intermittently bari jero hiji chamber hyperbaric anu pressurized mun gede ti tekanan tingkat laut (1 atmosfir mutlak, atawa ATA).

Keur kaperluan klinis, tekanan nu kudu sarua atawa ngaleuwihan 1.4 ATA bari engapan deukeut 100% oksigén.

Amérika Sarikat Pharmacopoeia (USP) jeung Asosiasi Gas dikomprés (CGA) Kelas A tangtukeun médis oksigén kelas janten teu kirang ti 99.0% dumasar eusi, sarta Asosiasi Protection Seuneu Nasional hususna USP kelas médis oksigén.

Dina kaayaan nu tangtu eta ngagambarkeun modality perlakuan primér bari di batur eta mangrupa adjunct mun interventions bedah atawa pharmacologic.

Perlakuan bisa dilumangsungkeun dina boh mangrupa Monoplace Hyperbaric Oksigén Terapi Kamar atawa Multiplace Hyperbaric Oksigén Terapi Kamar.

Monoplace Hyperbaric Chambers Terapi Oksigén accommodates a sabar tunggal; sakabéh chamber ieu pressurized kalawan deukeut 100% oksigén, sarta sabar breathes nu chamber oksigén ambient langsung.

Multiplace Hyperbaric Chambers Terapi Oksigén nahan dua atawa leuwih jalma (pasien, pengamat, sarta / atawa tanaga rojongan).

Multiplace Chambers anu pressurized kalayan hawa dikomprés bari pasien ngambekan deukeut 100% oksigén via rupi, hoods sirah, atawa tabung endotracheal.

Dumasar kana watesan UHMS jeung tekad The puseur pikeun Medicare and Services Medicaid (CMS) jeung operator pihak katilu sejenna, engapan kelas médis 100% oksigén dina 1 atmosfer tekanan atawa exposing bagian papisah awak mun 100% oksigén henteu mangrupakeun terapi oksigén Hyperbaric.

Sabar Hyperbaric kudu narima oksigén ku inhalation dina hiji rohang pressurized. Inpo ayeuna nunjukkeun yén pressurization kedah ka 1.4 ATA atawa saluhureuna.

HBOT

Kudu mantuan milih Sampurna Kamar anjeun?

Tanya hiji Ahli!
Hyperbaric Kamar

Aya ayeuna 14 indikasi disatujuan di AS.

  1. Hawa atawa Gas Embolism
  2. Karbon monoksida karacunan
  3. Clostridial Myositis na Myonecrosis (Gas Gangrene)
  4. Naksir tatu, Sindrom kompartemen jeung lianna Acute traumatis Ischemias
  5. Decompression panyakit
  6. artéri Insufficiencies
  7. Anemia parna
  8. bisul Intracranial
  9. Necrotizing inféksi jaringan lemes
  10. Osteomyelitis (Refractory)
  11. Nyangsang Radiasi tatu (Leuleus jaringan sarta Bony Necrosis)
  12. Grafts compromised na Flaps
  13. Akut effect kaduruk tatu
  14. Idiopathic dadakan Sensorineural dédéngéan Loss

Naon lain Hyperbaric Kamar?

oksigén Topical, atawa Topox, urusanna ngaliwatan chamber leutik nu ditempatkeun leuwih hiji tungtungna sarta pressurized kalawan oksigén. sabar teu ngambekan oksigén, sareng aya sésana awak pressurized. Ku alatan éta, sabar teu tiasa nyandak kauntungan tina lolobana épék positif Hyperbaric Kedokteran, anu mangrupakeun sistemik atawa kajadian dina tingkat deeper ti oksigén topical bisa nembus (tingali Hyperbaric Fisika sarta bagian Fisiologi handap). Topox ieu dumasar kana konsép anu oksigén diffuses ngaliwatan jaringan di jerona microns 30-50. [4] Metoda ieu teu ngubaran DCS, artéri gas emboli (umur), atawa karacunan karbon monoksida (CO).

Kalawan desain Topox a diferensial tekanan kudu dijieun antara mesin jeung suasana buka nepi niiskeun mesin. Dina raraga ngajaga tungtungna ti keur kadorong kaluar tina mesin pressurized, anu cuff tina kotak nu kudu cocog pisan pageuh sabudeureun tungtungna teh, kukituna nyieun hiji tourniquet kawas pangaruh. Topox teu katutupan ku asuransi, sareng ieu eta endorsed ku jurnal Diabetes Kamanusaan sarta Studi keur pengobatan borok suku.

Tipe séjén chamber teh dibabawa hampang Hyperbaric Kamar. Ieu kapal lemes bisa pressurized mun 1.2-1.5 atmospheres mutlak (ATA). Éta téh ngan disatujuan ku FDA keur pengobatan geringna luhurna. Loba tas gering High Luhurna ieu ayeuna keur wrongly dijual salaku "hampang Hyperbaric Chambers" kanggo unapproved indikasi kaluar-labél.

Hyperbaric Kamar HBOT
Hyperbaric Oksigén Kamar

Fisika sarta Fisiologi ubar hyperbaric

The fisika balik Terapi Oksigén Hyperbaric (HBOT) perenahna dina hukum gas idéal.

Aplikasi tina hukum Boyle urang (p1 v1 = p2 v2) katempona di loba aspék Hyperbaric Kedokteran. Ieu tiasa mangpaat kalayan fenomena embolic kayaning decompression panyakit (DCS) atanapi emboli gas artéri (umur). Salaku tekanan anu ngaronjat, volume gelembung ngeunaan nurun. Ieu ogé jadi penting kalayan decompression chamber; lamun sabar nahan napas nya, volume gas trapped dina bayah ngaliwatan expands tur bisa ngabalukarkeun pneumothorax a.

hukum Charles ([p1 v1] / T1 = [p2 v2] / T2) ngécéskeun kanaékan suhu nalika bejana geus pressurized jeung panurunan dina suhu kalawan depressurization. Ieu penting apal nalika nyampurkeun barudak atanapi pasien anu pisan gering atawa anu intubated.

hukum Henry urang nyebutkeun yén jumlah gas leyur dina cairan anu sarua jeung tekanan parsial gas exerted dina beungeut cairanana. Ku cara ningkatkeun tekanan atmosfir di alam pawenangan, beuki oksigén bisa leyur kana plasma ti bakal ditempo dina tekanan permukaan.

clinician kudu bisa ngitung sabaraha oksigén sabar ieu narima. Dina raraga ngabakukeun Jumlah ieu, atmospheres mutlak (ATA) anu dipaké. Ieu bisa diitung tina perséntase oksigén dina campuran gas (biasana 100% dina Terapi Oksigén; 21% lamun ngagunakeun hawa) jeung dikali tekanan éta. tekanan kasebut dinyatakeun dina suku tina seawater, nu tekanan ngalaman lamun salah anu nurun kana jero eta bari di seawater. Jero tur tekanan bisa diukur ku sababaraha cara. Sababaraha conversions umum anu atmosfir 1 = 33 kaki of seawater = 10 méter tina cai laut = 14.7 pon per inci kuadrat (psi) = 1.01 bar.

Terapi Oksigén Hyperbaric (HBOT) Istilah

Terapi oksigén Hyperbaric ngajelaskeun hiji jalma engapan 100 persen oksigén dina tekanan gede ti permukaan laut pikeun jumlah prescribed waktu-biasana 60 mun 90 menit.

Atmosfir tekenan - The hawa kami ngambekan diwangun ku 20.9 persen oksigén, persen nitrogén 79, sarta 0.1 persen gas inert. hawa normal exerts tekanan sabab boga beurat tur beurat ieu ditarik ka arah puseur bumi gravitasi. Tekanan ngalaman dinyatakeun salaku tekenan atmosfir. tekenan atmosfir di tingkat laut nyaéta 14.7 pon per inci kuadrat (psi).

Hydrostatic tekenan - Salaku Anjeun nanjak dpl, tekanan atmosfir nurun alatan jumlah hawa luhureun anjeun weighs kirang. Lamun teuleum handap tingkat laut, sabalikna lumangsung (naek tekanan) sabab cai boga beurat anu leuwih gede ti hawa. Ku kituna, salah sahiji deeper descends handapeun caina gede tekanan éta. tekanan ieu disebut tekanan hydrostatic.

Atmospheres Absolute (ATA) - ATA nujul kana gauge tekanan anu bener paduli lokasi. Ku cara ieu, nu jero standar bisa ngahontal naha ayana di luhur atawa di handap tingkat laut.

Aya rupa-rupa istilah pikeun ngukur tekanan. Terapi HBO migunakeun tekanan gede ti nu kapanggih di beungeut bumi di tingkat laut, nu disebut tekanan hyperbaric. Istilah atanapi unit dipaké pikeun nganyatakeun tekanan hyperbaric kaasup milimeter atanapi inci tina raksa (mmhg, inHg), pon kitu per inci kuadrat (psi), suku atawa méter tina cai laut (fsw, msw), sarta atmospheres mutlak (ATA).

Hiji atmosfir mutlak, atawa 1 ATA, nyaeta average tekenan atmosfir exerted di tingkat laut, atawa 14.7 psi. Dua atmosfir mutlak, atawa 2 ATA, nyaéta dua kali tekanan atmosfir exerted di tingkat laut. Mun dokter a prescribes hiji jam perlakuan HBOT di 2 ATA, sabar breathes 100 persen oksigén pikeun hiji jam bari di dua kali tekanan atmosfir di tingkat laut.

patarosan Hyperbaric : maluruh Hyperbaric : Émbaran Hyperbaric

Hyperbaric Terapi

Kudu mantuan milih Sampurna Kamar anjeun?

Tanya hiji Ahli!

Urang boga hiji Ahli ngantosan mun Mantuan Anjeun!

Pastikeun pikeun taliti asupkeun Ngaran, Jumlah Phone, sarta alamat surélék anjeun sarta kami bakal ngawalon pas mungkin. Hatur nuhun!
  • médan Ieu keur kaperluan validasi sarta kudu ditinggalkeun unchanged.
Tungguan!
Anjeun ngabutuhkeun Ieu
Guide bébas!
2018 (c) Sadaya hak ditangtayungan.
Meunangkeun eta ayeuna! Jumlah kawates aya.
Ayeuna Ditarjamahkeun kana 105 basa béda
Patarosan?
Anjeun ngabutuhkeun Ieu
Guide bébas!
Meunangkeun eta ayeuna! Jumlah kawates aya.
Ayeuna Ditarjamahkeun kana 105 basa béda
Pikeun Pasén sarta klinik.
Hatur nuhun!
Anjeun Registerd
pikeun Guide nu
Pituduh pas éta siap!
Urang bakal dikirim ka 2018
Phillip Janca
Penjualan Presiden / AS
Phillip Janca
Sriram Narasimhan
Penjualan internasional